Ha tényleg kevés időm van, és valami nagyon gyors, nagyon friss kajára vágyom, akkor eljött a bazsalikomos csirke ideje 🙂
Bevásárlólista: 60 dkg csirkemell filé, 1 citrom, 2dl tejszín (30%-os)
Egy nagy fej hagymát apró kockákra vágok és egy seprenyőben vaj és olaj keverékén elkezdem pirítani. Közben kockákra vagy szeletekre vágom a csirkét (ki melyiket szereti jobban). Amikor a hagymának színe van, rádobom a húst, gyorsan megforgatom. Itt még legmagasabb fokozaton van a főzőlap, hogy minél gyorsabban megfehéredjen. Amint a húsok fehérek, öntök alá egy kevés bort, egy fél citrom levét ráfacsarom, visszaveszem a főzőlapot közepes fokozatra, és ráteszem a fedőt. Pár perc elég neki, addig letépkedek egy marék bazsalikomlevelet és összevágom (vagy télen kiveszem a hűtőből a pestot). Ráöntöm a tejszínt, sózom, amikor így is forrt már 1-2 percet, hozzáteszem a bazsalikomot, és már kész is.
Rizzsel szoktuk enni, így a finom szósz sem vész kárba 🙂